• info@zimad.com.mk Пон-Пет 07:30 - 15:30
project-image

На ден 29.01.2018, по повод 50 години од основањето на Друштвото за Патишта на Република Македонија "Via Vita", Председателот на Друштвото му додели плакета на ЗИМ “СКОПЈЕ“ А.Д.Скопје.

Плакетата ја прими Председателот на Управниот одбор и Директор на ЗИМ “СКОПЈЕ“ - А.Д.Скопје, М-р Борис Танески дипл.град.инж.

Оваа плакета му беше доделена на ЗИМ Скопје А.Д.Скопје заради континуираниот придонес во развојот на патната инфраструктура во Република Македонија, како и во основање и работата на ДПМ.